GILING MEDIA

Webdevelopment Haarlem

content schrijvers voor websites

WAT ZOU JIJ DOEN ALS DE KLANT GEEN TEKSTEN KAN AANLEVEREN?

Content voor website nodig? Onlangs werd ik benaderd door een arts om twee websites te maken. Ze had zelf geen teksten en verwees naar een website van een fabrikant van een bepaald medisch apparaat. Haar suggestie was om deze teksten deels over te nemen. Naar mijn mening een slecht idee omdat dit ten koste gaat van de SEO. Het komt regelmatig voor dat de opdrachtgever geen tijd heeft om goede tekst aan te leveren. Ook kan het zijn dat ze zelf geen goede teksten kunnen schrijven. Foutloos Nederlands schrijven is een vak apart en voor veel mensen erg moeilijk.

Content voor website uitbesteden

Het schrijven van de content uitbesteden aan een tekstschrijver en dit doorberekenen aan de klant of zelf teksten gaan sprokkelen bij bestaande websites. In beide gevallen wordt de factuur een stuk duurder.

Ik zie ook spoken op de weg. Om zinvolle tekst te maken moet de tekstschrijver een goed idee hebben van wat de klant wil. Om dit duidelijk te krijgen zal hij/zij direct contact moeten opnemen met de klant. Wie schrijft voor het web moet rekening houden met korte aandacht van lezers en vindbaarheid in zoekmachines. Dat vraagt kennis van hoe het werkt in de online wereld. Niet alle tekstschrijvers zijn daarin thuis. Je bent als designer dus afhankelijk van de tekstschrijver.  Een duidelijke deadline is noodzakelijk. Pas als de klant tevreden is met de content kan je als designer je dummy teksten vervangen.

Content Tekstschrijvers vinden

Heb je een beeld van waar je naar op zoek bent, dan wil je die tekstschrijver natuurlijk wel vinden! Via via werkt altijd goed, maar niet iedereen heeft in zijn eigen netwerk een tekstschrijver zitten die ook nog eens voldoet aan waar jij naar op zoek bent. Twee handige websites waar je tekstschrijvers kunt vinden zijn www.woordkunstenaars.nl en www.tekstnet.nl. Op woordkunstenaars staan ontzettend veel tekstschrijvers en je kunt er makkelijk selecteren op de punten die ik hierboven beschreven heb (inclusief prijs!).

Tarieven van tekstschrijvers verschillen nogal. De tarieven in 2019 varieerden van minder dan €15,- tot meer dan €95,- euro per uur. Welke tekstschrijver je kiest, maakt dus nogal uit voor de totaalprijs van je klus.

Wanneer je zelf al goede teksten hebt voor je website dan kunnen wij een mooi design maken voor je bedrijf of project.