GILING MEDIA

Webdevelopment Haarlem

ontwerptool figma giling media

HOE JE EEN FANTASTISCHE ONTWERPTEEL KRIJGT VOOR TEAMS MET EEN KRAP BUDGET

Wat is Figma nu eigenlijk?

Of je nu een beginnend ontwerper of een ervaren professional bent, het idee van Figma is om een robuust ontwerpprogramma te bieden dat volledig in je browser werkt.
 
Figma is een cloudgebaseerd ontwerp- en prototypingtool voor digitale projecten. Het is zo gemaakt dat gebruikers kunnen samenwerken aan projecten en vrijwel overal kunnen werken. Hoewel deze tool veel lijkt op andere prototyping-opties, is de belangrijkste onderscheidende factor de mogelijkheid om met teams aan projecten te werken.
 
Figma helpt teams van begin tot eind om betere ontwerpen te bedenken, te maken, te testen en te verzenden. Teams gebruiken FigJam, een online whiteboard voor teams, om als team te brainstormen en diagrammen te schetsen.
 

figma een prima design tool


Adobe is van plan om Figma over te nemen. Adobe is bereid om 20 miljard dollar neer te leggen voor de overname van Figma. De deal kwam onlangs naar buiten via berichten van Bloomberg. Kort daarop maakte Adobe het nieuws zelf bekend. De technologie van Figma wordt gebruikt om samenwerken in Adobe’s Creative Cloud beter te maken.

Zelf gebruik ik Figma en Canva om designs te maken voordat ik ga bouwen in Elementor. Figma biedt de mogelijkheid om een gratis account te maken met een onbeperkt aantal persoonlijke bestanden. Geen proefperiosde maar altijd gratis. https://www.figma.com/pricing/

Canva of Figma: welke kies jij?

Gebruiken professionals Canva? Niet echt, maar Canva is een geweldige optie voor niet-professionals die nog steeds ontwerpen nodig hebben voor hun merk of persoonlijke sociale accounts. Wat Figma doet, verschilt grotendeels van alles wat Canva te bieden heeft.