GILING MEDIA

Webdevelopment Haarlem

wat kost een goede website?

WAT KOST EEN GOEDE WEBSITE?

Wat kost een website op de korte termijn?

Heel vaak wordt er op internet gezocht naar de “kosten van een goede website”. Kennelijk is het voor veel ondernemers niet direct duidelijk wat een redelijke prijs is voor een goede website. Wanneer je gaat zoeken merk je direct dat er heel erg veel webdesigners zijn met soms grote verschillen in prijs. In principe kost het maken van de website zelf niet zoveel geld. Voor 1000 tot 2000 euro krijgt je een goede website, maar dit bedrag geeft niet aan wat je daarna kwijt bent aan je website.

De kosten voor een website hangen af van een aantal factoren. Dit maakt het moeilijk om één prijs  te noemen. De kosten van een bedrijfswebsite hangen af van:

 • De omvang van uw website
  Uit hoeveel verschillende pagina’s moet uw website bestaan? Laat u een webshop maken dan kost dit ook vaak meer geld.
 • Uniek design of premium thema
  Is een aangepast template voldoende of moet de website speciaal voor u worden ontworpen?
 • U wensen
  Het integreren van sommige functies in uw website kan erg kostbaar worden. Daarom kan de websitebouwer soms met andere ideeën komen, die voordeliger zijn maar niet direct aansluiten bij wat u in gedachten had. Als de website precies volgens uw wensen moet worden gemaakt, kunnen de kosten wat hoger uitvallen.
 • Aanleveren van de content

Het scheelt ook veel tijd en dus geld wanneer u zelf goede teksten en grafisch materiaal (foto’s, illustraties, etc.) aanleverd.

Wanneer de webdesigner een duidelijk beeld heeft van uw wensen kan er een offerte opgesteld worden voor de eenmalige kosten. Misschien vindt u het veel geld maar 1000 tot 2000 Euro zijn marktconforme prijzen.

Een website bij Giling Media laten maken kan al vanaf €449,-

 

Wat kost een website op de lange termijn?

Wanneer uw website online is lopen deze kosten door:

 • Jaarlijkse kosten
  Bijvoorbeeld voor hosting, SSL certificaat, onderhoud en domeinnaamregistratie. €150-300
 • SEO
  Een mooie website betekent nog niet dat u ook gevonden wordt. Door goede SEO (zoekmachine optimalisatie) kunt u de website rankings verbeteren en bezoekersaantallen vergroten. Kosten afhankelijk van uw budget
 • SEA
  Adverteren op Google, Social Media marketing en email marketing zorgen voor grotere bekendheid en dus meer bezoekers. Kosten afhankelijk van uw budget