Giling Media webdevelopment Haarlem

Giling Media

Webdevelopment Haarlem

Wat is neobrutalisme in webdesign eigenlijk?

Neobrutalisme is een ontwerptrend die steeds populairder wordt.

Het zal zeker niet naar ieders smaak zijn, maar brutalistisch webdesign kan worden gezien als het afwijzen van het meer populaire, zachtere webdesign. In plaats daarvan neemt het harde, rauwe en  ongemakkelijke vormen aan.

Neobrutalisme tilt recente websitetrends naar een hoger niveau. Hoewel neobrutalisme op dit moment nog een onofficiële term is, wordt er al over gesproken in de wereld van webdesign.

Lelijk:

Of je er van houdt of niet, het voegt variatie toe aan de moderne minimale stijl die al vele jaren populair is. Neobrutalisme geeft de voorkeur aan beelden die er ‘een beetje afwijkend’ uitzien. Vloekende kleuren: dit is een websitetrend die niet bang is om op te vallen – kleuren botsen vaak maar zijn gedempt.

Geen gradiënten:

Dit is de afgelopen jaren een enorme trend geweest, maar neobrutalisme geeft de voorkeur aan egale kleuren in een bijna pop-art stijl.

Moderne typografie:

Hoewel brutalisme vaak kiest voor rare, uitgerekte of ingewikkelde typografie, heeft neubrutalisme de neiging om moderne typografieregels te volgen om de leesbaarheid te verbeteren.

neobrutalisme

Je ziet hier duidelijk de gedempte, sterk contrasterende kleuren zonder gradiënt in combinatie met dikke zwarte contouren. De typografie is modern en gemakkelijk te lezen, waardoor het zich onderscheidt van de vaak onhandigere stijlen die de voorkeur hebben binnen brutalistisch ontwerp. Animaties helpen ook om brutalistisch ontwerp te moderniseren.